Nieuws

Bekijk hier het nieuwsarchief


Kofbal bij KC Ermelo


Op donderdag 30 april mochten de kinderen van Goofy en de BSO korfballen bij KC Ermelo. Er waren veel verschillende en leuke spellen uitgezet op het veld wat natuurlijk ook te maken had met korfbal. Na het sporten kregen de kinderen drinken met wat lekkers! Wij kijken terug op een leuke sportieve ochtend!
Bedankt KC Ermelo!

De foto’s van deze ochtend zijn te vinden in het fotoboek.

Slaapfeestje 2015!

In de meivakantie organiseren de leidsters van de BSO een slaapfeestje voor alle kinderen die gebruik maken van de BSO (BSO de Panda Beer, BSO de Bruine Beer en BSO de Grote Beer).

Wie: Alle kinderen van 4 t/m 12 jaar die gebruik maken van de BSO.
Wanneer: Donderdag (7 mei) op vrijdag (8 mei).
Tijd: Donderdagavond om 18.30/19.00 uur tot vrijdagochtend 10.00 uur.

Slapen of alleen de Bonte avond?
Op de avond van het slaapfeestje is er een Bonte avond waar alle kinderen en leidsters een leuk stukje mogen opvoeren, een liedje mogen zingen of een dansje mogen maken.
Wij begrijpen heel goed dat het misschien spannend is om te blijven slapen of misschien vind u het als ouder nog geen goed idee. Daarom kunt u uw kind opgeven voor één van de twee volgende opties:

-          Het gehele slaapfeestje van donderdagavond 18.30/19.00 uur tot vrijdagmorgen 10.00 uur.

-          De Bonte avond van 19.30 tot 21.30 uur.

Het is de bedoeling dat u uw kind zelf brengt en weer ophaalt.

Hoe ziet het slaapfeestje eruit?
Omdat het slaapfeestje misschien toch wel spannend is geven wij u alvast een klein idee hoe het slaapfeestje er ongeveer uit zal komen te zien.

18.30: Gaan de kinderen van de Panda Beer en de Bruine Beer hun bedden opmaken, knuffels uitstallen en kijken welke vriendjes en vriendinnetjes er allemaal zijn.

19.00: Gaan de kinderen van het Chill-Honk en Kwebbelbos hun bedden opmaken, knuffels uitstallen en kijken welke vriendjes en vriendinnetjes er allemaal zijn.

19.30: De kinderen kunnen oefenen voor de Bonte avond, schminken, haren mooi maken enz.

20.00: Bonte avond / pyjama disco

Om 21.30 gaan de jongsten al lekker naar bed. De oudere kinderen (8+) gaan nog een activiteit doen. Daarna gaan we allemaal slapen als roosjes 

7.00: Ontbijt

7.45: Ochtend gymnastiek

8.30: Spelletjes en gezelligheid

 

 

Opgeven!
Geef uw kind zo snel mogelijk op voor een van de 2 bovenstaande opties. U kunt dit doen door een mailtje te sturen naar admin@beertjepuk.nl met de naam van uw kind(eren).
Opgeven kan tot vrijdag 1 mei aanstaande!

Rondleiding AnimalCare Dierenkliniek 2015

De kinderen van Chill-Honk mochten vandaag (dinsdag 24 februari) een kijkje nemen bij AnimalCare Dierenkliniek in Ermelo.
Voordat de rondleiding begon kregen de kinderen een kort filmpje te zien wat er allemaal gebeurt in de dierenkliniek. Na het filmpje mochten de kinderen kijken in de spreekkamer van de dierenarts en de uitslaapkamer waar alle dieren bijkomen na een operatie. Ook mochten de kinderen kijken in de operatiekamer. De kinderen mochten alle operatiematerialen zien en kregen een echte operatiemuts mee naar huis.
Daarna liet de dierenarts röntgenfoto's zien van dieren in de röntgenkamer. De kinderen kregen veel röntgenfoto's te zien en luisterden aandachtig naar de verhalen van de dierenarts.
Na de rondleiding in de dierenkliniek werden alle vragen van de kinderen beantwoord door de dierenarts.  Nadat alle vragen beantwoord waren kwam er een einde aan de rondleiding in de dierenkliniek. De kinderen maar ook de leidsters vonden het een ontzettende leuke en interessante rondleiding in AnimalCare Dierenkliniek!

(De foto's zijn te vinden in het fotoboek)
 

Pieten bezoek!

Op donderdag 4 december hebben twee Pieten een bezoekje gebracht op de groepen Knabbel, Pluto en Goofy! En wat was dat leuk en gezellig! De Pieten hebben heerlijke pepernoten uitgedeeld op Knabbel, een boekje voorgelezen bij Pluto en samen met de Goofy kinderen gegymd. Natuurlijk zijn er ook foto's gemaakt. Deze zijn te vinden in het fotoboek.

Foto's bezoek aan de Boerderij, Boerenmarkt en Slaapfeestje!

De foto's van de Boerenmarkt, het bezoekje aan de boerderij met de kinderen van de BSO en het slaapfeestje zijn te vinden in het fotoboek!

Veel kijkplezier!

Slaapfeestje!

Slaapfeestje

In de herfstvakantie organiseren de leidsters van de BSO een slaapfeestje voor alle kinderen die gebruik maken van de BSO (BSO de Panda Beer, BSO de Bruine Beer en BSO de Grote Beer).

Wie: Alle kinderen van 4 t/m 12 jaar die gebruik maken van de BSO.
Wanneer: Dinsdag (21 oktober) op woensdag (22 oktober).
Tijd: Dinsdagavond om 19.00 uur tot woensdagochtend 10.00 uur.

Slapen of alleen de bonte avond?

Op de avond van het slaapfeestje is er een Bonte Avond waar alle kinderen en leidsters een leuk stukje mogen opvoeren, een liedje mogen zingen of een dansje mogen maken.
Wij begrijpen heel goed dat het misschien spannend is om te blijven slapen of misschien vind u het als ouder nog geen goed idee. Daarom kunt u uw kind opgeven voor een van de twee volgende opties:

-          Het gehele slaapfeestje van dinsdagavond 19.00 uur tot woensdagmorgen 10.00 uur.

-          De Bonte Avond van 19.00 tot 21.30 uur.

Het is de bedoeling dat u uw kind zelf brengt en weer ophaalt.

Hoe ziet het slaapfeestje eruit?

Omdat het slaapfeestje misschien toch wel spannend is geven wij u alvast een klein idee van hoe het slaapfeestje er ongeveer uit zal komen te zien.

19.00: Gaan we onze bedden opmaken, knuffels uitstallen en kijken welke vriendjes en vriendinnetjes er allemaal zijn.

19.30: De kinderen kunnen oefenen voor de bonte avond, schminken, haren mooi maken enz.

20.00: Bonte avond / pyjama disco

21.00: Marshmallows bij het kampvuur

Om 21.30 gaan de jongsten al lekker naar bed. De oudere kinderen (8+) gaan nog een activiteit doen. Daarna gaan we allemaal slapen als roosjes

7.00: Ontbijt

7.45: Ochtend gymnastiek

8.30: Creativiteit

9.00: Spelletjes

Opgeven!

Geef uw kind zo snel mogelijk op voor een van de 2 bovenstaande opties. U kunt dit doen door een mailtje te sturen naar admin@beertjepuk.nl met de naam van uw kind(eren).
Opgeven kan tot vrijdag 3 oktober aanstaande!

 

Workshop Positief opvoeden!

Workshop Positief Opvoeden

Thema:        Een goed slaappatroon

             ontwikkelen

Het CJG organiseert samen met Beertje Puk voor hun ouders een workshop “ een goed slaappatroon ontwikkelen”.

 Wat is een Workshop Positief Opvoeden?

De Workshops Positief Opvoeden is een bijeenkomst van 2 uur die door twee medewerkers van het Centrum voor Jeugd en Gezin wordt gegeven. Maximaal 12 ouders, nemen deel aan de bijeenkomst en hebben ervaring hebben met eenzelfde opvoedsituatie en hebben daar vragen over hebben.

Wat gebeurt er tijdens een Workshop Positief Opvoeden?

Problemen met slapen kunnen een uitputtingsslag zijn voor het hele gezin. Sommige kinderen vallen direct in een diepe slaap, bij anderen levert het naar bed gaan elke avond problemen op. Een paar kleine veranderingen maken al een groot verschil, zodat iedereen in het gezin de nodige nachtrust krijgt. Tijdens de bijeenkomst bieden de workshopleiders  je tips en suggesties aan hoe je met het probleemgedrag van je kind om kunt gaan. Je bekijkt korte video’s waarin wordt getoond hoe andere ouders omgaan met hetzelfde probleem en je wordt aangemoedigd om je ideeën met andere ouders in de groep te delen, als je dat wilt. Je ontvangt een werkboek om mee naar huis te nemen, waar simpele opdrachten en informatie in staan die je helpen om je nieuwe opvoedstrategieën thuis uit te proberen.

De workshop zal worden gehouden op 30 september a.s. aanvang 19.30 uur en vindt plaats in de openbare school De Arendshorst.

Je kan je aanmelden bij je leidster van de groep van je kind(eren) of een berichtje mailen naar Linda@beertjepuk.nl De kosten voor deze bijeenkomst zijn € 5,- (kosten werkboek).

Woezel & Pip voorleesrecord

Voorlezen aan kinderen is belangrijk op elke leeftijd. 15 minuten voorlezen per dag stimuleert de taalontwikkeling van kinderen al enorm en voorkomt taalachterstanden op latere leeftijd. Daarom doen onze groepen Pluto en Goofy mee aan het Woezel & Pip voorleesrecord op dinsdag 9 september. Het voorleesrecord wordt georganiseerd door de Stichting Lezen & Schrijven. Samen met andere scholen en kinderdagverblijven worden zoveel mogelijk kinderen voorgelezen uit de speciale uitgave van “Woezel & Pip Avonturen in de Tovertuin”.

Voorleesontbijt met de Burgemeester

Vanmorgen om 9.00 uur begon het voorleesontbijt. De oudere kinderen van de Pluto groep en de kinderen van Goofy mochten helemaal zelf hun brood smeren. De kinderen vonden het fantastisch, en hebben hun smeerdiploma gekregen. Na het ontbijt mochten de kinderen een kleurplaat kleuren van Rupsje Nooitgenoeg. Om 10.00 uur kwam de Burgemeester de kinderen voorlezen uit het boek Rupsje Nooitgenoeg. De kinderen vonden het erg leuk. Als afsluiting mochten de kinderen die het leuk vonden met de burgemeester op de foto. Sommige kinderen mochten zelfs de ambtsketting van de burgemeester om. Het was een leuke en gezellige ochtend! De foto's van deze ochtend zijn te vinden in het fotoboek.

Kerstgroet van KDC Beertje Puk

Kinderopvangtoeslag 2014

Kinderopvangtoeslag 2014: Vraag het aan binnen drie maanden na start opvang.

Gaan uw kinderen in 2014 naar de kinderopvang? Dan moet u binnen drie maanden ná de maand dat de kinderopvang van start is gegaan uw toeslag aanvragen. Als u langer wacht, loopt u kinderopvangtoeslag mis.

 

Ga voor meer informatie naar www.toeslagen.nl

De Pieten zijn geweest!

Afgelopen maandag waren alle schoentjes van de kinderen gevuld met een leuk cadeau! De Pieten zijn zo te zien ook bij de dagopvang geweest!

Klaar voor de intocht van Sinterklaas

De kinderen van Babbel zijn al helemaal klaar voor de intocht van Sinterklaas.
De kinderen hebben een leuke en moderne pietenmuts geknutseld!

Herfstvakantie 2013

Het was dit jaar weer een leuke en gezellige herfstvakantie.

De kinderen hebben in deze vakantie heerlijk hele dagen kunnen spelen samen met hun vriendjes en vriendinnetjes op de BSO. De kinderen hebben geknutseld, buiten gespeeld en hebben ook heerlijk gesport op het sportveld. Op woensdag 23 oktober is de BSO samen met de Goofy groep naar KC Ermelo geweest voor een sport en spel middag. Over deze middag is een uitgebreid verslag geschreven.

 

Sport en Spel middag bij KC Ermelo

Op woensdag 23 oktober 2013 zijn de kinderen van de BSO en Goofy wezen sporten bij K.C. Ermelo.
Aangekomen bij K.C. Ermelo stond er een ballenbak, snel werden alle schoenen uit gedaan en klauteren maar in de ballenbak.
Om 14:00 was het dan zover, snel schoenen aan en zitten op het muurtje voor de uitleg wat voor sportactiviteiten op het programma stonden.

De kinderen gingen deze middag een parcours van zes spellen afleggen, nadat alle BSO kinderen waren verdeelt en mee gingen met een spelbegeleid(st)er ging Goofy met hun eigen leidster mee.
Daar klonk het fluitsignaal, we waren begonnen.
Wat kunnen de goofy kinderen toch goed mikken in de korf en hard rennen bij het kat en muis spel. Waren ze even moe, dan gingen ze gezellig in het gras zitten en wachten tot ze verder konden naar het volgende spel. Met stralende gezichten werden alle spelletjes afgelegd.
De BSO kinderen kunnen goed lummelen, alle armen de lucht in en roepen: "hier de bal, ik sta vrij". Zak lopen naar de hoepel toe en dan de bal pakken en goed mikken op een bal die ligt op een kruk, ach dat is ook geen enkel probleem.
Tussen drie spellen door even snel een pauze want na zo hard sporten krijg je dorst.
Wat konden de kinderen van goofy toch goed eendjes zoeken in de ballenbak, voor we het wisten hadden ze alle 10 de eendjes al gevonden.
Nog even concentratie bij 3 in de mand was voor de BSO ook niet zo moeilijk, achter elkaar gingen de korfballen in de mand.

Aan een leuke sportmiddag komt ook einde, de kinderen kregen nog wat drinken en een lekker snoepje en natuurlijk een groot compliment dat ze zo goed hun best hadden gedaan.

De kinderen en ook de leidster kijken terug op een geslaagde sportmiddag.

 

De foto's van deze sport en spel middag zijn te vinden in het Fotoboek.

Eindfeest 2013

Vrijdag 30 augustus was het Eindfeest op de Grote Beer! Het was reuze leuk en gezellig! De kinderen konden zich laten schminken, spelen in de ballenbak, springen op het springkussen en een ritje maken op een pony! De kinderen konden ook een koe melken, dansen en heerlijk buiten spelen.Ook waren er weer lekkere hapjes en drankjes te nuttigen! De kinderen maar ook de leidsters hebben een ontzettende leuke middag gehad!

De foto's van deze gezellige middag zijn te vinden in het Fotoboek!

Discomiddag BSO, Goofy en KC Ermelo

 

Woensdag 8 mei was er een leuke en gezellige discomiddag voor de kinderen van de BSO, de Goofy groep en KC Ermelo.  De kinderen konden deze middag lekker swingen op de muziek, zich laten schminken, spelen in de ballenbak en genieten van al het lekkere eten en drinken wat klaar stond. Het was een geslaagde discomiddag!! De foto's van de discomiddag zijn te vinden in het Fotoboek.

 

Volksdansen

Dinsdag 7 mei kwam er een lerares Volksdansen geven aan de kinderen van de Goofy groep en de BSO. Alle kinderen vonden het ontzettend leuk om verschillende volksdansen te leren! De foto's van deze gezellige ochtend zijn te vinden in het fotoboek.

 

De Amaniet

Per 1 juni zal BSO de Panda Beer overgaan naar het nieuwe gebouw de Amaniet.
Hierbij een aantal foto's van ons BSO lokaal en het gebouw zelf.

 

Swingend in beweging!

Vanaf volgende week gaat de BSO swingend in beweging! Donderdag 2 mei wordt er dansles (Jazz-Ballet) gegeven aan de BSO en op dinsdag 7 mei zullen er verschillende volksdansen aan de kinderen geleerd gaan worden. Als afsluiting van deze vakantie organiseren wij op woensdag 8 mei een discomiddag voor alle kinderen van de BSO!! Het zullen 2 sportieve en gezellige weken worden!!

Koningsspelen Goofy en de BSO

Ter gelegenheid van de troonwisseling gaan op 26 april meer dan 1,3 miljoen kinderen op 6.500 scholen en het Caribische deel van het Koninkrijk samen bewegen. Onze Goofy kinderen en de peuterspeelzaal Olleke Bolleke gaan hier samen met de school aan deelnemen!

Deze dag begint met een Koningsontbijt. Om 9.30 uur gaan wij gezamenlijk naar de aftrap van de Koningsspelen met de toekomstige Koning en Koningin kijken (Live op radio en tv met dans en muziek) En vanaf 9.45 uur begint de Koningssportdag.

De Koningsspelen word een vrolijke en gezellige dag voor de kinderen!

Een geslaagd 'Verkleedfeest'!

Het thema in de voorjaarsvakantie was “Feest”. Op dinsdag 19 februari was het een bijzondere feestdag. Bijna alle kinderen van de BSO en Goofy waren verkleed. De kinderen hadden de tijd genomen om zichzelf extra mooi te maken. Er waren wel 6 Mega Mindy kindjes en een Mega Mindy leidster! Ook was er een echte Pardoes, 2 griezelige vampiers, 2 spiderman ’s, een stoere piraat en nog veel meer mooie kinderen en leidsters.
Op zo’n feestdag mogen natuurlijk de oudhollandse spelletje niet ontbreken. De kinderen van het kwebbelbos gingen o.a. blikgooien, spekkie happen en spijkerpoepen. De kinderen van het Chill honk hebben zich ook vermaakt met spelletjes zoals goudzoeker in een krokodillenmoeras en pokerface.
De kinderen van de Goofy groep hebben lekker gesmuld van de versierde cakejes.
Als lunch werden alle kinderen getrakteerd op een heerlijke tosti. Kortom het was een TOP feest dag en een super gezellige feestweek! Er zijn veel foto's gemaakt! 
Deze foto's staan ook op de website onder "Fotoboek'. 
Veel kijkplezier!

Foto's van de Winterspelen staan op de website!

Op woensdag 6 februari 2013 hebben de kinderen van de BSO en de Goofy groep gesport in Calluna.

Ook van deze gezellige en sportieve middag zijn foto's gemaakt door KC Ermelo.

Deze foto's zijn te vinden op onze website onder het 'Fotoboek'.

 

Winterspelen in Calluna

De Goofy groep en de BSO hebben op woensdag 6 februari 2013 gesport in Calluna.
KC Ermelo organiseerde 'de Winterspelen'.
In circuitvorm gingen de kinderen in groepjes de verschillende onderdelen af.
Zoals sneeuwballen gooien, sleetje rijden, sneeuwpop maken en nog veel meer!

Na alle inspanning van het drukke sporten kregen de kinderen wat lekkers te drinken en een verrassing....
Een cadeau!! : Een mooie bal om het gooien en vangen goed te oefenen. 

Namens alle kinderen van de Goofy groep en de BSO willen wij de korfbal meesters en juffen bedanken voor een gezellige sportmiddag! De kinderen vonden het erg leuk om mee te doen!

 

Foto's van de Winterfair staan op de website!

De foto's van onze gezellige en geslaagde Winterfair staan op de website!

Deze foto's zijn te vinden in het fotoboek.

Veel kijkplezier!

Winterfair groot succes!

Op vrijdag 21 december 2012 organiseerde Beertje Puk een Winterfair,
en dit was een groot succes!

Er werden op deze middag allemaal leuke knutselwerkjes van de kinderen verkocht.
O.a. Pindakettingen, kerststukjes, vetbolletjes, versierde kerstballen en nog veel meer.
Ook werden er leuke tweedehands spullen verkocht!
De kinderen konden deze middag een ritje op het paard maken, geschminkt worden en de nagels konden gelakt worden. Daarnaast konden de kinderen maar ook de ouders genieten van een beker warme chocolademelk!

De opbrengst van deze middag was € 500,- en werd verdubbeld door KDC Beertje Puk. 
In totaal ging €1000,- naar KiKa (Kinderen kanker vrij)!

Er zijn veel foto's gemaakt, deze foto's komen z.s.m. op de website!

Wij willen iedereen bedanken voor deze ontzettende leuke, gezellige en geslaagde middag!

 

Sinterklaasfeest Pluto en Goofy

Weken, dagen, uren hebben wij gewacht op Sinterklaas, en of hij wel cadeautjes meegebracht? 2 Pieten strooiden pepernoten en pakjes rond,maar op Goofy zat geen kindjes op de grond.

Klimmen, klauteren precies zoals de pieten dat doen en op een ochtend zat er zelfs een cadeautje in onze schoen! Ook papa en/of mama, opa en/of oma mocht(en) mee kijken
of de Goofy/Pluto kindjes wel echte pietjes lijken. Die ochtend was het een groot feest!
Bedank Sint en Piet dat jullie langs zijn geweest!

(Foto's van deze gezellige ochtend zijn te vinden in het Fotoboek)

Pietengym in Calluna

Woensdagmiddag 28 november hebben de kinderen van de Goofy groep en de BSO een hele sportieve middag gehad. KC ermelo organiseerde in de sporthal van Calluna een echte pietengym middag.
De kinderen hebben bewezen echte pieten te zijn door onder andere door een schoorsteen te kruipen, over daken te springen en pakjes in de schoorsteen te gooien. 
Alle kinderen hebben ontzettend hun best gedaan. De 2 pieten die kwamen mee gymen waren erg onder de indruk van de Beertje puk kinderen!
Als beloning kregen de kinderen een ‘Pietendiploma” en een zakje pepernoten.

Wij hebben met zijn allen erg genoten van deze middag, met dank aan de enthousiaste vrijwilligers en goede organisatie van KC Ermelo.

 

De foto's van deze gezellige middag kunt u vinden in het Fotoboek! 

 

 

Winterfair 2012

Op vrijdag 21 december organiseert KDC Beertje Puk van 14.00 – 17.00 uur een ‘Winterfair’.
Deze Winterfair zal gehouden worden op de Bulderweg 1.

Op deze middag worden de kunstwerken van de kinderen die speciaal voor deze Winterfair gemaakt zijn verkocht.

Ook kan iedereen lootjes kopen en kans maken op leuke prijzen!

De opbrengst van deze middag wordt verdubbeld door KDC Beertje Puk
en zal dan naar KiKa (Kinderen Kanker vrij) gaan.

Wij hopen op een goede opbrengst en een gezellige middag,
en daarom is iedereen van harte welkom!

Met vriendelijke groet,
Team Beertje Puk

Hoera een dochter!

Marianne en Johan zijn 1 november de trotse ouders geworden van een prachtige dochter Demy!

Demy is 50 cm lang en weegt 3850 gram.
Met Marianne en Demy gaat het allemaal goed.